داده پردازی آرین سیستم | نرم افزار ERP | Automation | BPMS
عضویت در خبرنامه

درک کلی 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا

بررسی 10صنعت مشابه ایران و آمریکا

بازارهای ایران و آمریکا به دلیل عوامل مختلفی از جمله تحریم‌ها، تفاوت‌های ساختاری و اقتصادی قابل توجهی دارند. این تفاوت‌ها به ویژه در بازار بورس به چشم می‌آید. بورس نیویورک به عنوان یکی از بزرگترین بورس‌های جهان، دارای حجم معاملات بسیار بالا و تنوع بالای اوراق بهادار است. در مقابل، بورس تهران با ساختاری متفاوت و تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی، به طور کلی از نظر حجم معاملات و تنوع اوراق بهادار محدودتر است.
در این مقاله به مقایسه شرایط 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا می پردازیم.

آیا می‌دانید 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا کدام صنعت‌ها می‌باشند؟ هر کشوری برای توسعه و پیشرفت نیاز به تکنولوژی و رشد صنعت‌هایی دارد که اقتصاد فرهنگ و یا سیاست جامعه به آن وابسته باشد و ممکن است در برخی از کشورها این صنعت‌ها مشابه و نزدیک به هم باشند.

یکی از کشورهایی که تمامی رفتارها و حرکات علمی و مهندسی آن مورد توجه عموم افراد قرار می‌گیرد، کشور آمریکاست؛ به همین دلیل قصد داریم در مقاله پیش رو صنایع مشابه ایران و آمریکا را به تصویر بکشیم و ویژگی‌ها، شباهت‌ها و تفاوت‌های بازار کار ایران و آمریکا را در هر صنعت به نمایش بگذاریم.

خواندن مقاله 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مدیران مالی
حسابداران
دانشجویان رشته حسابداری

10 صنعت مشابه ایران و آمریکا

اقتصاددانان همواره صنایع مختلف را مطابق با سیستم ERP مورد بررسی قرار می‌دهند تا از جنبه‌های مختلف آن آگاه شوند و همچنین به نقاط قوت و ضعف آن صنعت پی ببرند؛ حتی موسساتی نیز تاسیس شده‌اند تا مشاوره تحقیقاتی در این خصوص ارائه می‌دهند.

به هرحال ما در این مقاله می‌خواهیم 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا را معرفی و توضیح دهیم تا درک مناسب و صحیحی داشته باشید. 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا که قصد بررسی آن‌ها را داریم را در تصویر زیر نام برده‌ایم.

شناختن 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا در تجارت

ایران و آمریکا در بسیاری از صنعت‌ها مشابه عمل می‌کنند

تصویر کامل از دو بازار ایران و آمریکا

به دلیل تورم و تحریم بالای ایران، حرکات کشور در برخی از زمینه‌ها تحت تاثیر آمریکا می‌باشد، به همین خاطر در این مقاله تصویر کاملی از بازارهای جهانی ایران و آمریکا صحبت خواهیم کرد تا با ویژگی‌ها و مشخصه‌های هریک به صورت جداگانه آشنا شوید و بدانید هر صنعت و بازار مطابق با برنامه حسابداری رایگان موسسه نیاز به چه مهارت‌ها و تحلیل‌هایی دارد.

بورس اوراق بهادار در ایران و آمریکا

اولین بازاری که قرار است مورد بررسی قرار بگیرد؛ بازار بورس ایران و آمریکا می‌باشد. تا به حال چیزی در مورد بازار بورس نیویورک شنیده‌اید؟ بازار بورس نیویورک (NewYork Stock Exchange) یکی از بزرگ‌ترین بازارهای بورسی جهان است که پایه‌های اصلی این بازار حجم معاملات و ارزش بازار سرمایه است.

به طور حتم تا به حال حتی برای یک‌بار هم به سرتان زده است که در بورس سرمایه گذاری کنید و می‌دانید که سرمایه گذاری چیست، به نظرتان نحوه عملکرد بازار بورس تهران به چه شکل است؟ بازار بورس اوراق بهادار تهران که هم اکنون نام آن، بازار بورس تهران است؛ یک بازار خود انتظام است که معامله گران و کارگزاران در آن طبق قانون‌ها تصویبی داد و ستد در آن معامله می‌کنند.

اکنون که با تعریف این بازار در دو کشور متفاوت آشنا شدید، به نظرتان چه تفاوتی باهم دارند؟ تفاوت بازار بورس ایران و آمریکا در بخش‌ هایی مانند انواع اوراق بهادار مورد معامله، یکپارچگی و انسجام بازار، محیط نظارتی، ساختار بازار و پروفایل سرمایه گذاران به چشم می‌آید.

1. صنعت نفت و گاز ایران و آمریکا

اولین صنعتی که می‌خواهیم در ترازوی مقایسه بگذاریم، صنعت نفت و گاز می‌باشد. به خوبی می‌دانیم که ایران جزء اولین و بهترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت در خاورمیانه می‌باشد، طبق تحقیقاتی که در سال 2011 انجام شد ذخایر نفتی ایران 137,000,000,000 بشکه بود که این ذخیره حدود 10% از ذخایر جهانی را شامل می‌شد.

هم اکنون وزارت نفت ایران، نظارت بر تولید و همچنین فروش محصولات نفتی را از طریق 4 شرکت پیگیری می‌کند که شامل موارد زیر است:

    • شرکت ملی گاز ایران که توزیع و انتقال گاز را برعهده دارد.
    • شرکت نفت ایران که تولی نفت خام، گاز طبیعی و میعانات گازی را انجام می‌دهد.
    • شرکت صنایع پتروشیمی که کارهای پخش فرآورده‌های نفتی، مدیریت پالایش و فروش در داخل کشور را پیگیری می‌کند.
    • شرکت ملی پالایش که همچون شرکت صنایع پتروشیمی کارهای پخش فرآورده‌ها، مدیریت و فروش محصولات را در داخل کشور انجام می‌دهد.
تشابه و تفاوت های 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا

تشابه ‌ها و تفاوت‌های منابع بزرگ انرژی در کشور ایران و آمریکا

تشابه ها و تفاوت های صنعت انرژی ایران و آمریکا

به نظر شما صنعت انرژی در کشورهای ایران و آمریکا چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با هم دارند؟ در این قسمت قصد داریم با بیان تفاوت‌ها و تشابه‌های بخش انرژی شما را با این صنعت آشنا کنیم.

احتمالاً همیشه شنیده‌اید که می‌گویند کشور ایران منابع انرژی فراوانی دارد و در چند ساله اخیر نیز به مراتب شنیده‌ایم که گاهی خبر از اتمام این منابع انرژی می‌دهند، بعد از سال 1913 میلادی کشور ایران جز یکی از صادرکنندگان اصلی نفت در جهان به شمار می‌آید و این موفقیت به دلیل داشتن دو منبع بزرگ انرژی جهانی در کشور است که یکی از آن‌ها دریای خزر و دیگری خلیج فارس می‌باشد.

بعد از رشد 3.1 تولید جهانی که در سال 2021 رخ داد، این روند با سرعتی که داشت در سال 2022 به معادل 3.7 درصد رسید.

منظور از انرژی چیست؟ چه فرآیندهایی را در صنعت انرژی به شمار می‌آوریم؟ منظور از انرژی تولید و استخراج آن از منابع انرژی طبیعی مثل زغال سنگ، گاز، نفت، برق، گرما و زیست توده می‌باشد؛ هر یک از مفاهیمی که ذکر کردیم دارای توضیحات جداگانه می‌باشد که توضیح آن‌ها از موضوع و توانایی این مقاله خارج است.

2. صنعت خودروسازی در ایران و آمریکا

یکی دیگر از 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا صنعت خودروسازی می‌باشد. طبق آمار و ارقامی که وزارت صمت (وزارت صنعت، معدن و تجارت) منتشر کرده واردات خودرو و قطعات به بازار آمریکا در سال 2014 بیش از 264,000,000,000 دلار بوده و در همان سال واردات خودرو و قطعات به بازار ایران تنها حدود یک و نیم میلیارد دلار بوده است.

در سال 2014 تولیدات خودرو در این دو کشور چگونه بود؟ طبق آماری که در مطلب فوق اعلام کردیم، واردات خودرو در دو بازار اتفاق افتاده است، اما تولیدات در چه مسیری پیش رفته؟ در بخش زمانبندی تولید آمریکا توانسته 11.7 میلیون خودرو تولید کند و در همان سال خودروسازان ایرانی 1.1 میلیون خودرو تولید کرده‌اند.

گام‌های جریانی در صنعت خودروهای الکتریکی

تا به حال اسم خودروهای الکتریکی به گوشتان خورده؟ خودروهای الکتریکی که همان خودروهای برقی هستند، در دهه های اخیر به دلیل پیشرفت تکنولوژی مورد استقبال مردم قرار گرفته؛ زیرا خودروهای الکتریکی دی اکسید کربن و باقی آلاینده‌های مضر را تولید نمی‌کنند که این امر موجب کاهش آلودگی هوا می‌شود.

خودروهای الکتریکی نمونه ای از خودروهای برقی هستند که از یک و یا بیش از یک منبع الکتریک نیرو دریافت می‌کنند و منبع‌های الکتریکی که نیرو را به خودرو انتقال می‌دهند؛ نیز توسط باتری‌های قابل شارژ کار می‌کنند و معمولا این باتری‌ها زیر کفه ی خودرو قرار می‌گیرند.

گام‌های جریانی و یا مزایایی که خودروهای الکتریکی نسبت به سایر خودروها دارند شامل موارد زیر می‌باشد:

    • بهبود راندمان تبدیل انرژی
    • کاهش آلودگی صوتی
    • عدم مصرف انرژی در زمان کار
    • افزایش شتاب
    • کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات
    • کاهش حجم و وزن موتور

صنعت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در ایران و آمریکا

اکنون که صنعت خودروسازی و ماشین آلات را در دو کشور مورد بررسی قرار داده‌ایم، بگذارید در خصوص صنعت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی نیز صحبت کنیم.

دنیای اقتصاد اخباری منتشر کرد و طبق آن اخبار صنعت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی از قدرتمندترین صنایع ایران است که خلق ارزش افزوده بالایی دارد و میانگین 10 برابری بعد از ارزش هر تن صادرات محصولات به نسبت آمار کلی هر تن صادرات کالاهای ایرانی دارد.

با توجه به ارزش افزوده‌ای که خلق می‌کند، این صنعت گسترش روزافزونی را در جهان تجربه می‌کند و پایین‌ترین تراز تجاری را در بین صنایع دارد و با وجود پتانسیل‌های خلق ارزش افزوده بالا، میزان واردات ماشین آلات در 50 سال یعنی از دهه 40 تا دهه 90 حدود 1940 دلار بوده است

3. صنعت هوافضا

تا به اینجای مقاله دانستیم که هر دو کشور در صنعت نفت و گاز چه عملکردی دارند و اکنون به سومین صنعت مشابه ایران و آمریکا رسیدیم. شاید بارها نام این صنعت به گوشتان خورده باشد و از اهمیت آن آگاه باشید. عملکرد صنایع هوافضایی در جنبه‌های مختلفی مانند طراحی، ساخت، آزمایش، فروش و نگهداری هواپیما، موشک، ماهواره، فضاپیما و بالگرد فعالیت می‌کند.

این صنعت جزء مهم ترین و بزرگ ترین صنایع در هر دو کشور به شمار می‌آید و بزرگ ترین شرکت‌های هوافضا در جهان شامل شرکت‌های زیر هستند:

    • شرکت ایرباس در اتحادیه اروپا
    • شرکت بوئینگ در ایالات متحده آمریکا
    • شرکت سافران در کشور فرانسه
    • شرکت رولز رویس هلدینگ در کشور بریتانیا
    • لئوناردو اس پی ای در کشور ایتالیا
    • ریتیان تکنالوجیز در کشور ایالات متحده آمریکا
    • شرکت نورث گرامن در کشور ایالات متحده آمریکا

راهبردها و چالش‌های صنعت بازاریابی در ایران و آمریکا

بگذارید در این قسمت از مقاله شما را با چالش‌هایی که صنعت بازاریابی با آن‌ها روبرو است آشنا کنیم، این چالش‌ها بر کسب و کارها تاثیر فراوانی دارند و به شیوه‌ای آینده مسیر فعلی تجارت مشاغل را نشان می‌دهند.

این چالش‌ها و مشکلات می‌تواند سخت باشد که شما را به جنگ با رقبا تشویق کند؛ اما با این حال می‌توانید با این چالش‌ها مقابله کنید. 10 چالش صنعت بازاریابی در کشور ایران و آمریکا را در تصویر زیر شرح داده‌ایم.

چالش‌های یکی از 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا

بازاریابی در عین حال که یکی از مهم‌ترین ارکان سازمان‌ها می‌باشد، جزء چالش برانگیزترین‌ صنعت‌ها به شمار می‌آید

4. صنعت فناوری اطلاعات

شاید یکی از صنعت های مهمی که باید با آن آشنا باشید، صنعت فناوری اطلاعات باشد. فناوری اطلاعات Information Technology) (IT)) تعاریف متعددی دارد که یکی از این تعاریف را انجمن فناوری اطلاعات آمریکا شرح داده است: ” فناوری اطلاعات به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده سازی، پشتیبانی یا مدیریت سامانه های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه به ویژه برنامه های نرم افزاری و سخت افزاری رایانه می‌پردازد.”

در خصوص فناوری اطلاعات تنها به این تعریف بسنده نشد و تعریفی دیگری نیز ارائه داده شدند، در تعریف دیگر فناوری اطلاعات را اینگونه شرح داده‌اند که ” فناوری اطلاعات با مسائلی همچون به کارگیری رایانه های الکترونیکی و نرم افزار سر و کار دارد تا تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات را انجام می‌دهد.”

از نظر مهندسین IT و انجمن‌های فناوری اطلاعات، این تعاریف حق مطلب را ادا نمی‌کرده است و برای صنعت فناوری اطلاعات یک تعریف جامع و کاملی را ارائه دادند:” فناوری اطلاعات به تمامی فناوری‌هایی اشاره دارد که در شش حوزه جمع آوری، ذخیره سازی، پردازش، حفاظت، انتقال و نمایش اطلاعات کاربرد دارد.”

فناوری اطلاعات در ایران و آمریکا

از آن جایی که موضوع مقاله در خصوص عملکرد این صنعت ها در کشورهای ایران و آمریکا می‌باشد، صنعت فناوری اطلاعات را می‌خواهیم در این دو کشور مقایسه کنیم. فناوری اطلاعات در هر کشوری حائز اهمیت است و از چهار پایه اساسی انسان، سازوکار، ابزار و زمان تشکیل شده است.

عنصر اولیه ی این صنعت منابع انسانی (سیستم HRM) و مفاهیم و اندیشه‌های انسانی است که نوآوری را به ارمغان می‌آورد و عنصر بعدی، یعنی پایه سازوکار طبق قوانین و مقررات جهانی عمل می‌کند تا ابزارها را در زمان مناسب به کار گیرد.

5. صنعت فولاد و معدن

پنجمین صنعت از 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا صنعت فولاد و معدن می‌باشد. استفاده از فولاد در تولیدات کشورها یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار اقتصاد کشورها به شمار می‌آید؛ زیرا به خوبی می‌دانیم که استفاده صحیح و مفید از صنعت فولاد موجب توسعه یافتگی و پیشرفت هر کشوری می‌شود، حتی شما نیز در زندگی روزمره خود از این صنعت و تولیدات آن استفاده و سروکار دارید.

همچنین صنعت فولاد یکی از صنعت هایی می باشد که از مرحله ابتدایی یعنی استخراج از معادن و تا مرحله تولید موجب ایجاد اشتغال زایی در کشورها می‌شود، ممکن است برایتان سوال پیش آید که این صنعت چه اشتغال زایی در کشور دارد، مشاغلی که صنعت فولاد ایجاد می‌کند شامل موارد زیر می‌باشد:

    • بهره برداری از معدن فولاد
    • حمل و نقل
    • خرید ماشین آلات و تجهیزات
    • مشاوره پروژه
    • استفاده از نیروی کار و آموزش به منظور بروز رسانی اطلاعات

انرژی‌های تجدید پذیر در ایران و آمریکا

تا به حال در مورد انرژی‌های تجدید پذیر و انرژی‌های تجدید ناپذیر شنیده‌اید؟ انرژی تجدید پذیر در کشور ایران بخشی از تامین کننده انرژی است.

به خوبی می‌دانیم که ایران چهارمین ذخیره کننده نفت و دومین تامین کننده گاز طبیعی در جهان است و به همین دلیل یک غول جهانی هیدروکربنی به شمار می‌آید؛ اما با این وجود علاقه زیادی به منابع انرژی تجدید پذیر نشان می‌دهد و این برای بهبود امنیت انرژی، کاهش وابستگی داخلی به هیدروکربن ها و برآوردن رشد پیش بینی شده در تقاضای برق است.

طبق داده‌های اولیه که اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده آمریکا منتشر کرده، انرژی‌های تجدید پذیر حدود 12.6 درصد از کل مصرف انرژی اولیه و حدود 19.8 درصد از برق تولیدی داخلی آمریکا را در سال 2020 به خود اختصاص داده است.

6. مقایسه نظام مالی و اقتصاد ایران و آمریکا

طبق گزارش هایی که در چند سال گذشته توسط بانک جهانی منتشر کرد، رشد اقتصادی در ایران در سال 1399 به منفی 4.5 درصد رسید که بخش عظیمی از این درصد منفی متاثر از عملکرد بد صنعت نفتی است؛ در طرف دیگر بانک جهانی رشد اقتصادی آمریکا را 6.1 درصد پیش بینی کرده که 0.9 درصد کمتر از متوسط رشد اقتصادی جهانی خواهد بود.

در جدول زیر عملکرد دو کشور ایران و آمریکا را در خصوص برنامه‌های بازرگانی و جمعیت را بررسی کرده‌ایم:

ردیف کشور جمعیت تولید ناخالص داخلی تولید ناخالص سرانه داخلی رشد اقتصادی سالانه نرخ تورم سالانه مدت زمان لازم برای راه اندازی یک کسب و کار
1 ایران 82 میلیون و 913 هزار 433 میلیارد و 734 میلیون دلار 5300 دلار منفی 6.8 درصد 36.9 درصد 72.5 روز
2 آمریکا 328 میلیون و 239 هزار 21 تریلیون و 615 میلیارد و 817 میلیون دلار 65 هزار و 850 دلار 2.3 درصد 1.9 درصد 4.2 روز

نگاهی به توسعه صنعت بانکداری و مالی در دو کشور

صنعت بانکداری (Banking) در هر دو کشور چه عملکردی داشته است؟ صنعت بانکداری مجموعه از اقداماتی مانند سیاست گذاری‌ها، برنامه ریزی و سازماندهی می‌باشد که در زمینه عملیات های بانکی انجام و اجرا می‌گردند، به طور کلی هدف اصلی صنعت بانکداری تخصیص منابع در بازار پول است.

اما صنعت بانکداری نتوانست مانند دیگر صنایع با بازاریابی مدرن انس بگیرد و بازاریابی سنتی را به صورت پراکنده در مسیر نادرست هدف خود به اجرا درآورد.

7. داروسازی و صنایع تولیدی ایران و آمریکا

صنعت بعدی که قرار است در خصوص مفهوم و کاربرد آن توضیح دهیم، صنعت داروسازی و صنایع تولیدی می‌باشد. به طور حتم از اهمیت صنعت داروسازی آگاه هستید. صنایع داروسازی (Pharmaceutical Industry) اغلب در زمینه اکتشاف، توسعه، تولید و بازاریابی تمامی داروها به جهت درمان، واکسینه کردن و آشنایی با علائم بیماری‌ها فعالیت می‌کند.

در سال 2011 بود که رشد دارو در اروپا و آمریکای شمالی کاهش یافت و هزینه های جهانی داروهای تجویزی در آن سال از 954,000,000,000 دلار فراتر رفت و در همان سال آمریکا با فروش 340,000,000,000 دلاری بیش از یک سوم بازار جهانی را به خود اختصاص داد. براساس آمارهای 2008 مهم‌ترین شرکت‌های داروسازی جهان به شرح زیر می‌باشد:

    • فایزر در ایالات متحده آمریکا
    • گلاکسواسمیت در ایالات متحده آمریکا
    • نوارتیس در سوئیس
    • سانوفی در فرانسه
    • آسترازنکا در ایالات متحده آمریکا
    • هوفمان در سوئیس

8. صنعت خوراکی

هشتمین صنعت از 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا مربوط به خوراک و غذا می‌باشد. صنعت خوراکی و غذایی (Food Industry) یک شبکه پیچیده می‌باشد که مشاغل گوناگونی دارد که مواد غذایی مصرفی مردم کشور را تامین می‌کنند.

اگر بخواهیم در یک جمله صنعت خوراکی یا همان صنعت غذایی را تعریف کنیم، باید بگوییم که صنایع غذایی مجموعه ای از فعالیت های صنعتی می‌باشد که در مراحل تولید، پخش، تبدیل، تهیه، نگهداری، ترابری، صدور گواهینامه و بسته بندی مواد غذایی را شامل می‌شود.

تولیدات کشاورزی ایران و آمریکا

به خوبی دانستیم که هر دو کشور برای مدیریت فرآیندها چه اقداماتی را انجام می‌دهند و در این قسمت از مقاله می‌خواهیم تولیدات کشاورزی ایران و آمریکا نام ببریم تا با محصولاتی که در این کشور تولید می‌شوند و همینطور شرایط محیطی و جغرافیایی آن‌ها آشنا شوید.

کشاورزی در ایالات متحده آمریکا یک صنعت بزرگ و مهم محسوب می‌شود، محصولاتی که در کشور آمریکا و ایران تولید می‌شوند را در تصویر زیر نام برده‌ایم.

صنعت کشاورزی در 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا

تولیدات محصولات کشاورزی و مواد غذایی در کشورهای ایران و آمریکا

9. صنعت نساجی و پوشاک

یکی از صنعت‌هایی که قدمت کهنی در تاریخ جهان دارد، صنعت نساجی است؛ زیرا نیاز انسان‌ها به پوشاک جزء اولین نیازهایی بود که در انسان های اولیه به وجود آمد. صنعت نساجی نیز تمامی مراحل تولید الیاف، تبدیل الیاف به نخ، تبدیل نخ به پارچه و فرآیندهای تکمیلی آن‌ها را برای رنگرزی، چاپ و دوزندگی انجام می‌دهد.

ارزش بازار جهانی در سال 2019 معادل 961.5 میلیارد دلار آمریکا برآورده شده بود و در آن تخمین زده شده بود که مطابق با افزایش تقاضا برای پوشاک، به خصوص در کشورهای چین، هند، مکزیک و بنگلادش از سال 2020 تا 2027 میزان 4.3% رشد از خود نشان دهد و به 135.24 میلیارد دلار آمریکا برسد.

تجارت خارجی ایران و آمریکا

با 9 مورد از 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا آشنا شدیم، اکنون می‌خواهیم بیشترین تعاملات تجاری ایران و آمریکا را به تصویر بکشیم و توضیحاتی را نیز در این خصوص ارائه دهیم.

به گزارش ایرنا وزارت بازرگانی آمریکا در جدیدترین گزارشی که ارائه داده بود، مبادلات تجاری ایران و آمریکا در 5 ماه نخست سال 2023 مبلغ 22.4 میلیون دلار می‌باشد که نسبت به 5 ماهه نخست سال 2022 میلادی این میزان 21.2 میلیون دلار بوده است.

10. صنعت گردشگری

شاید جزء افرادی باشید که عاشق گشت و گذار باشید و دوست داشته باشید با تاریخچه کشورها و صنعت گردشگری آشنا شوید، گردشگری یا توریسم (Tourism) به معنای سفر به قصد لذت بردن یا کسب و کار است.

در مورد صنعت گردشگری نیز تعاریف فراوان و مختلفی وجود دارد؛ اما سازمان جهانی گردشگری در سال 1995 میلادی یک تعریف نهایی ارائه داد.

“مجموعه فعالیت‌های فرد یا افرادی که به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود مسافرت و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آنجا اقامت می‌کنند و هدف از مسافرت آنان نیز گذراندن اوقات فراغت زندگی است، البته اهدافی نظیر اشتغال و کسب درآمد شامل آن نمی‌شود”

نتیجه گیری

تمامی کشورها با وجود تفاوت‌هایی که باهم دارند، از وجه‌های مشابهی نیز برخوردارند که می‌توانید تعاریف و ویژگی‌های یکسانی که در نظر بگیرید. 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا یکی از مواردی می‌باشد که گفته‌ی ما را تایید می‌کند.

در مقاله‌ای که خواندید 10 صنعت مشابه ایران و آمریکا را به تصویر کشیدیم و دانستیم که در هر صنعت چه عملکردی دارند، در انتها می‌توانید سوالاتی که در خصوص موضوع مقاله دارید برایمان در دیدگاه بنویسید تا کارشناسان در اسرع وقت پاسخ دهند.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
در صورتی که سوالی ندارید به دیگران کمک کنید تا مشکلشان حل شود!

  1. رضا نصیری
    1 جولای 2024 ساعت 16:30

    جالب بود