نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم

نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم

در واحدهای تولیدی و صنعتی، دو عاملِ عدم آگاهی از چگونگی کارکرد نرم‌افزار محاسبه بهای تمام شده‌ی محصول بخش تولید و عدم پیش‌بینی دقیق هزینه‌های واقعی، باعث از دست رفتن سرمایه می‌شود. گزارش‌های خروجی از سیستم بهای تمام شده، تصمیم گیری مدیران برای برنامه ریزی و مدیریت واحد تولید را بهبود می‌بخشد.

نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم به عنوان یک سیستم استراتژیک در سازمانهای تولیدی، ضمن ایجاد یکپارچگی در واحدهای فروش، انبار، خرید و تولید باعث پیش‌بینی و ارزیابی دقیق و تسهیم هزینه ها و در نهایت محاسبه دقیق بهای تمام شده محصول خواهد شد. به این ترتیب حضور در بازار رقابتی و ماندگاری را برای واحدهای تولیدی رقم خواهد زد. همچنین ارائه گزارش بهای تمام شده در سیستم بهای تمام شده بر اساس دوره‌های محاسباتی، بخش حسابداری مالی را در محاسبه بهای تمام شده محصول کمک خواهد کرد.

دسته اول مشتریان نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم
دسته دوم مشتریان نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم
دسته سوم مشتریان نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم
دسته چهارم مشتریان نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم

کاربردهای نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم

نرم‌افزار بهای تمام‌ شده آرین سیستم این امکان را برای مدیران فراهم می‌کند که عوامل موثر در هزینه ساخت محصول را بشناسند. همچنین گزارش‌های تحلیلی نرم افزار بهای تمام شده باعث شناسایی گلوگاه های تولیدی و آشکارسازی مشکلات بخش‌های مختلف خواهد شد، که بررسی نتایج این گزارش‌ها در سیستم بهای تمام شده امری بسیار ضروری در تعیین اهداف ساخت و فروش محصول است.
کاهش قیمت محصول تولیدی، از طریق کاهش هزینه‌ها اعم از مستقیم و غیر مستقیم، از ویژگی‌های بارز نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم است. از سوی دیگر اتصال به سیستم انبار جهت دریافت اطلاعات تعدادی و ریالی کالا، تخصیص مقدار مبنای تسهیم به مراکز هزینه و محاسبه بهای تمام شده پیش بینی براساس استاندارد ها، از دیگر امکانات خاص این نرم افزار می باشد.
لازم به ذکر است، که نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم با ایجاد سطوح دسترسی نامحدود و مدیریت شده به کاربر امکان جمع آوری و تهیه اطلاعات با سرعت را می دهد. این قابلیت باعث می‌شود تا کاربران بتوانند با خیال راحت از نرم افزار محاسبه قیمت تمام شده استفاده کنند.

کاربردهای نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم
جدا کننده
کاربردهای نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم

ویژگیهای نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم

  • دریافت اطلاعات تعدادی و مبالغ ریالی هزینه کالا از سیستم انبار
  • محاسبه بهای تمام شده پیش بینی بر اساس استاندارد روش های مختلف در یک محدوده زمانی
  • محاسبه قیمت تمام شده واقعی به روش FIFO و LIFO
  • تخصیص مقدار مبنای تسهیم به هریک از مراکز هزینه سهم دهنده و سهم گیرنده
  • دریافت و ارزیابی اطلاعات مبالغ هزینه از نرم افزار حسابداری مالی
  • امکان ثبت کالای تولیدی به صورت محصولات اصلی و فرعی
  • محاسبه نقطه سر به سر و حاشیه سود فروش محصولات
  • تعریف سند مالی به منظور صدور سند تسهیم هزینه و اسناد مالی
  • محاسبه انحرافات در پایان دوره تولید به روش‌های استاندارد
  • ارائه گزارش کالای فروش رفته و ارسالی به نرم افزار انبار
حوزه های مرتبط با نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم
حوزه مالیحوزه مالی
حوزه تولیدحوزه تولید
حوزه بازرگانیحوزه بازرگانی

ارتباط حوزه مالی و بهای تمام شده

نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم در کنار نرم افزار مالی ، گزارشاتی از جزئیات تولید و مراکز هزینه را به واحد مالی ارائه می دهد. به این صورت که نرم افزار بهای تمام شده، میزان مصرف مواد، میزان تولید، ساعات کارکرد و سایر هزینه های عوامل تولیدی را در اختیار مدیریت قرار می دهد تا تصمیم گیری، ارزیابی، کنترل و برنامه ریزی بر اساس این گزارش‌ها انجام گیرد. از جمله موارد قابل ارائه:
ارتباط حوزه مالی و بهای تمام شده

ارتباط تولید و قیمت تمام شده محصول

نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم از طریق ثبت عملیات واقعی واحد تولید به پردازش اطلاعات می پردازد. به عبارت دیگر تعیین عوامل و فاکتورهای دخیل در قیمت تمام شده محصول، نیازمند ارتباط یکپارچه سیستم بهای تمام شده با بخش تولید است. نرم افزار تولید آرین سیستم در کنار محاسبه بهای تمام شده، امکان محاسبه و گزارش بهای تمام شده کالاهای نیم‌ساخته را نیز به‌تفکیک مواد، دستمزد و سربار در پایان هر ماه‌ فراهم می کند. از جمله موارد مرتبط:
ارتباط تولید و قیمت تمام شده محصول

ارتباط حوزه بازرگانی و بهای تمام شده محصول

خروج مواد اولیه از واحد انبار و تامین میزان مصرف مواد در فرآیند تولید نیازمند ارتباط واحد بازرگانی با بخش تولید و در نهایت ارتباط یکپارچه با نرم افزار بهای تمام شده محصول است. به عبارت دیگر نرم افزار بهای تمام شده آرین برای محاسبه دقیق بهای تمام شده، نیازمند اطلاعات واقعی نرخ و مصرف مواد از واحد بازرگانی آرین و به طور جزئی از سیستم حسابداری انبار است. از جمله موارد مرتبط:
ارتباط حوزه بازرگانی و بهای تمام شده محصول

مشتریان درباره ما چه می گویند

انتشارات جنگل
انتشارات جنگل
انتشارات جنگل به عنوان بزرگ‌ترین و معتبرترین انتشارات به زبان انگلیسی در ایران فعالیت خود را شروع کرد. پس از گرفتن بازخوردهای بسیار خوب در این زمینه فعالیت خود را در زمینه حقوق آغاز کرد و در ادامه به چاپ کتاب‌های زبان‌های دیگر پرداخت. رشد انتشارات از نظر چاپ کتاب‌های مختلف به نیروی انسانی بیشتر نیازمند بود. همین موضوع باعث شد انتشارات جنگل برای مدیریت نیروی انسانی ارزشمند خود اقدام به خرید نرم افزار ArianERP کند. گذر سال‌ها منجر به تقویت رابطه آرین سیستم و انتشارات جنگل شد.
مدرسان شریف
مدرسان شریف
به جرات می‌توان گفت همه مردم ایران با مدرسان شریف و خدمات ارزنده این موسسه فرهنگی آشنا هستند. رتبه یک کارشناسی ارشد و دکتری از افتخارات این موسسه است که در گذر زمان برای عموم مردم اثبات شده است. بالا رفتن دانش پذیران و دانشجویان علاقه‌مند به داشتن رتبه برتر منجر به نیاز به شعبه های بیشتر این موسسه در سراسر کشور شد. همین امر باعث شد مدیریت منابع انسانی این موسسه با چالش هایی روبه‌رو شود. راه حل این چالش‌ها استفاده از نرم افزار منابع انسانی ArianERP بود که شرکت آرین سیستم با موفقیت از پس این چالش برآمد.
الیاف ترمه
الیاف ترمه
شرکت الیاف ترمه اسپادانا با نگرش بهبود کسب و کار در صنعت نساجی در سال ۱۳۹۳ در شهر اصفهان آغاز به کار کرد. شروع به کار این شرکت با نیاز سنجی بازار شروع شد و با گذشت زمان و بالا رفتن نیازهای داخل و خارج از کشور تعداد کارکنان این شرکت نیز رو به افزایش گذاشت. مدیریت این افزایش نرم افزار قدرتمندی را می‌طلبید که نرم افزار یکپارچه نیروی انسانی ArianERP توانست در مدت زمان کوتاهی ماموریت خود را انجام دهد. اکنون پس از گذشت سال‌ها استفاده از این نرم افزار، شرکت الیاف ترمه هیچ گونه نگرانی از باب مدیریت سرمایه انسانی خود ندارد.
 کولر ایران
کولر ایران
اولین تولید کننده کولر پیکان، اولین تولید کننده کولر پژو ۴۰۵ در ایران و... تنها بخشی از صندوقچه افتخارات کولر ایران است. شروع کار این شرکت با تولیدات محدود بوده است. کیفیت بالای قطعات این شرکت باعث خوش نامی آن‌ها شد. این بستر با فروش بیشتر محصولات این شرکت همراه بود که در ادامه برای انجام امور مرتبط به نرم افزاری قدرتمند نیاز شد. آرین سیستم با در دست داشتن نرم افزار یکپارچه قدرتمند ArianERP اقدام به کمک به این شرکت کرد. مشاهده تاثیرات شگرف این موضوع تنها به مدت زمان کوتاهی نیاز داشت.
هواپیمایی قشم
هواپیمایی قشم
این شرکت با اجاره نمودن ۲ هواپیما در سال ۱۳۷۲ در مسیرهای محدود به کمک کارمندان مجرب خود اقدام به فعالیت نمود. با بالا رفتن نیاز مردم این شرکت اقدام به افزایش ناوگان خود کرد. بالا رفتن تعداد پروازهای داخلی و خارجی این هواپیمایی نیازمند مدیریت یکپارچه سرمایه بازرگاانی خود بود که این کار به سادگی از طریق نرم افزار ArianERP انجام شد. کیفیت و امکانات بالای این نرم افزار باعث بالا رفتن رضایت مندی کارکنان این شرکت از نرم افزار شد که به نوبه خود باعث سربلندی آرین سیستم در این زمینه شد.

بهای تمام شده چیست؟

به مجموع هزینه­‌های مربوط به مواد مصرفی برای تولید یک واحد کالا و همچنین مجموع هزینه‌­های مستقیم نیروی کار در تولید کالای مذکور بهای تمام شده تولید می­‌گویند. محاسبه این هزینه‌­ها در گذشته به صورت دستی انجام می‌­گرفت‌ و بسیار زمان بر بود. اما امروزه با استفاده از نرم افزار بهای تمام شده تولید زیر سیستم نرم افزار erp محاسبه آن آسان شده است.

به عبارت دیگر بهای تمام شده کالا یا خدمت یعنی محاسبه هزینه­‌های مستقیم موثر در تولید کالا یا ارائه یک خدمت مشخص است. این هزینه­‌ها شامل هزینه دستمزد مستقیم نیروی انسانی، هزینه خرید مواد اولیه و هزینه­‌های مربوط به سربار ساخت بوده و هزینه­­‌های توزیع و فروش که به عنوان هزینه‌­های غیر مستقیم شناخته می­‌شوند، جزء بهای تمام شده نیست.

نرم افزار بهای تمام شده چیست؟

نرم افزار بهای تمام شده نرم افزاری است، که با متصل شدن به سایر سیستم‌­های حسابداری اطلاعات مربوط به هزینه­‌های مواد، دستمزد و سربار را دریافت و آن‌ها را تسهیم می­‌کند. در نهایت با انجام عملیات مربوطه و با دریافت اطلاعات انبار، نسبت به محاسبه بهای تمام شده کالای تولید شده و یا خدمات ارائه شده اقدام می­‌کند.

وظایف حسابدار بهای تمام شده:

  • بررسی و ارزیابی موجودی‌‌ها
  • جمع آوری و تقسیم بندی هزینه‌‌ها
  • کنترل هزینه‌‌ها
  • ارائه راهکار مناسب به مدیران برای انتخاب‌های بهتر
  • تحلیل و بررسی موجودی کالاها با هدف قیمت گذاری و کنترل مقدار موجودی‌‌ها

انواع بهای تمام شده در حسابداری

حال که با مفهوم بهای تمام شده آشنا شدید و فهمیدید که بهای تمام شده چیست، برای آشنایی بیشتر با نرم افزار بهای تمام شده (Full Price Software) ابتدا باید با انواع بهای تمام شده در حسابداری آشنا شوید. انواع بهای تمام شده در حسابداری عبارت است از:

  • بهای تمام شده مستقیم و غیر مستقیم
  • اقلام تفاضلی بهای تمام شده
  • بهای تمام شده قابل کنترل یا غیر قابل کنترل
  • بهای تمام شده اختیاری
  • بهای تمام شده فرصت از دست رفته

کاربرد حسابداری بهای تمام شده

حسابداری بهای تمام شده که به حسابداری صنعتی نیز معروف است، رشته­‌ای از حسابداری است که تمامی­ هزینه­‌های مربوط به خدمات و یا محصولات تولیدی در یک شرکت را ثبت، بررسی و جمع بندی می‌­کند. شرکت­‌ها با استفاده از سیستم بهای تمام شده نسبت به سازماندهی، کنترل هزینه­‌ها و طراحی برنامه راهبردی اقدام می‌کنند.

علاوه بر اینکه موسسات تولیدی از حسابداری بهای تمام شده استفاده می­‌کنند، موسسات غیر تولیدی نیز برای محاسبه حاشیه سود ناخالص، تحلیل درآمد و پوشش دادن هزینه‌های عملیاتی و به طور کلی در راستای برنامه ریزی برای آینده و افزایش سود دهی شرکت از حسابداری بهای تمام شده استفاده می­‌کنند.

نسبت‌های مالی مرتبط با بهای تمام شده کالای فروش رفته عبارت است از:
حاشیه سود ناخالص
گردش موجودی
میانگین دوره ذخیره‌سازی

آموزش محاسبه قیمت تمام شده کالای فروش رفته

برای محاسبه قیمت تمام شده کالای فروش رفته ابتدا باید با عوامل بهای تمام شده آشنایی داشته باشید. عوامل بهای تمام شده شامل مواد اولیه، دستمزد مستقیم، مواد غیر مستقیم و دستمزد غیر مستقیم است. بعد از شناسایی این هزینه­‌ها و ثبت آن­‌ها در سیستم حسابداری، بهای تمام شده کالای فروش رفته محاسبه می‌­گردد.

فرمول‌های محاسبه بهای تمام شده

  • خرید خالص = خرید طی دوره + اضافات خرید – ( برگشت از خرید + تخفیفات درصدی خرید + کسورات خرید )
  • موجودی کالای آماده برای فروش = موجودی کالای اول دوره + خرید خالص
  • بهای تمام شده کالای فروش رفته = موجودی کالای آماده برای فروش – موجودی کالای پایان دوره
  • موجودی کالای پایان دوره = موجودی­‌های قابل شمارش کالا در انبارها * بهای هر واحد کالا

شرکت تولیدی ….

گزارش بهای تمام شده کالای فروش رفته

سال مالی…..

موجودی کالای ساخته شده ابتدای دوره 2،250،000
اضافه می­‌شود، بهای تمام شده کالای ساخته شده طی دوره 5،750،000
بهای تمام شده کالای آمده فروش 8،000،000
کسر می‌­شود؛ موجودی کالای ساخته شده پایان دوره (1،250،000)
بهای تمام شده کالای فروش رفته 6,750,000

محاسبه بهای تمام شده در سیستم ادواری

شرکتی که برای محاسبه بهای تمام شده از سیستم ادواری استفاده می‌­کند، با خرید مواد باید حسابی با نام خرید ثبت کند و بعد از فروش کالا، فقط درآمد فروش باقی می­‌ماند. با استفاده از سیستم ادواری در انتهای دوره، حساب­‌ها تعدیل می­‌شوند. ثبت­‌های انجام شده در زمان خرید مواد اولیه و فروش کالای ساخته شده به شرح زیر است؛

  • موقع خرید

خرید **** (بدهکار)

حساب‌های پرداختنی، صندوق و یا بانک **** (بستانکار)

  • موقع فروش

حساب‌های پرداختنی، صندوق و یا بانک **** (بدهکار)

درآمد فروش ***** (بستانکار)

  • در نهایت؛

خلاصه سود و زیان **** ( بدهکار)

موجودی اول دوره **** (بستانکار)

  • و…

موجودی پایان دوره **** (بدهکار)

خلاصه سود و زیان **** (بستانکار)

هنگامی که شرکتی از روش ثبت ادواری برای محاسبه بهای تمام شده استفاده می­‌کند، تغییرات ریالی موجودی کالا در طول دوره در حسابداری نشان داده نمی­‌شود و فقط در انتهای دوره، موجودی پایان دوره شمارش شده و معادل ریالی آن در حسابداری ثبت می­‌شود.

محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته در سیستم دائمی

در روش دائمی محاسبه بهای تمام شده با هر بار تغییر در موجودی کالا در انبار، در سرفصل‌­های حسابداری موجودی ریالی معادل آن تغییر می­‌کند. شرکت­‌های تولیدی و بنگاه­‌های بازرگانی که سابقه گردش مستمر و دائمی ‌از کالا را دارند، معمولا از روش محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته به روش سیستم دائمی استفاده می­‌کنند.

در سیستم دائمی‌ محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته ثبتی برای پایان دوره وجود ندارد. زیرا در طول دوره با تغییرات مربوطه، حساب موجودی کالا تغییر می‌­کند. تنها یک ثبت نهایی برای انتقال حساب بهای تمام شده کالای فروش رفته به حساب خلاصه سود و زیان وجود دارد.

ثبت سند حسابداری در سیستم دائمی

  • در زمان خرید

موجودی کالا **** (بدهکار)

حساب‌های پرداختنی، صندوق و یا بانک **** (بستانکار)

  • در زمان فروش

حساب‌های پرداختنی، صندوق و یا بانک **** (بدهکار)

فروش ***** (بستانکار)

بهای تمام شده کالا فروش رفته **** (بدهکار)

موجودی کالای آماده برای فروش (ساخته شده) ***** (بستانکار)

مزایای سیستم محاسبه بهای تمام شده

در صورت انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری بهای تمام شده و استفاده صحیح از آن می‌­تواند دارای مزایایی به شرح زیر باشد؛

  • امکان برنامه ریزی تولید تعریف کردن برای مواد اولیه و تولید
  • افزایش میزان بهره وری در مراحل طراحی و تولید
  • بررسی و ارزیابی بهای تمام شده
  • کاهش هزینه‌­ها و صرفه جویی در آن­‌ها
  • قابلیت صدور رسید تولید
  • تهیه و تولید اسناد مناسب حسابداری و افزایش نظم و انظباط مالی

کدام کسب و کارهای باید از نرم افزار بهای تمام شده استفاده نمایند؟

نرم افزار بهای تمام شده به گونه‌اي طراحی شده است، كه پاسخ­گوی نيازهای طيف وسيعی از شركت‌ها و سازمان‌ها و يا كارخانجات توليدی است. اين سيستم در صنايع توليدی همراه با يك سيستم هزينه‌يابی، ابزار بسيار سريع و دقيقي براي محاسبه قيمت تمام شده محصولات و کالا­های تولیدی است.

امکانات نرم افزار حسابداری بهای تمام شده تولید

برای خرید نرم افزار قیمت تمام شده محصول، شما نباید در مرحله اول به قیمت نرم افزار بهای تمام شده توجه کنید و به این فکر کنید که نرم افزار با قیمت بالاتر و یا پایین­‌تر می‌­تواند نرم افزار بهتری باشد. علاوه بر معیارهایی که در ادامه گفته می‌­شود، باید به امکانات نرم افزار بهای تمام شده توجه شود.

یکی از بهترین نرم افزارهای بهای تمام شده، نرم افزار بهای تمام شده آرین سیستم است، که دارای امکاناتی به شرح زیر می­‌باشد؛

  • امکان تعریف عوامل هزینه و تسهیم و تخصیص مقدار مبنا به مراکز هزینه
  • دریافت و ارزیابی اطلاعات مبالغ هزینه
  • محاسبه نقطه سر به سر و حاشیه سود فروش
  • صدور اسناد مالی
  • ثبت کالای تولیدی
  • امکان محاسبه انحرافات واحد تولید
  • تخصیص شیفت کاری و کارکرد پرسنل
  • برنامه ریزی تولید و گزارش از ضایعات
  • اطلاعات تعدادی و ریالی هزینه از انبار
  • اطلاعات ورود و خروج مواد از انبار و واحد تولید
  • گزارش کالای فروش رفته و ارسالی
  • اطلاعات واقعی نرخ و مصرف مواد

ویژگی های کلیدی بهترین نرم افزار بهای تمام شده

یک نرم افزار بهای تمام شده خوب با سایر سیستم ها از جمله سیستم های حسابداری، انبار ، فروش و… به صورت یکپارچه عمل میکند.

امکان تعریف هزینه های مختلف در سازمان برای تخصیص دقیق هزینه ها را دارد.

ارزش های مختلف هزینه یابی مانند جنبی، مستقیم و ABC را پشتیبانی میکند.

گزارش های گوناگون برای تحلیل هزینه ها و تصمیم گیری های مدیریتی ارائه می دهد.

رابط کاربری ساده و کاربرپسند دارد.

معیارهای انتخاب بهترین نرم افزار بهای تمام شده چیست؟

محاسبه بهای تمام شده برای سازمان‌­ها و شرکت‌­ها دارای اهمیت زیادی است. بنابراین برای محاسبه بهای تمام شده استفاده از نرم افزار بهای تمام شده مناسب می‌باشد.  شرکت­‌ها برای تهیه بهترین نرم افزار حسابداری بهای تمام شده بهتر است که به معیارهای زیر توجه داشته باشند:

  • توجه به نیاز شرکت یا سازمان
  • امکان برقراری ارتباط با نرم افزارهای دیگر
  • یکپارچگی نرم افزار
  • قابلیت تقسیم بندی هزینه­‌ها